Lapálie
Význam slova: Prázdnota a bezobsažnost, která nemá žádný význam ani hodnotu.
Synonyma: bezzubost, prázdnota, bezobsažnost, plytkost, prázdné slovíčka, bezvýznamnost, lichotky, planost, floskule, fráze
Hovorově: šotky, pecky, hovadiny, blbosti, nesmysly, kraviny
Další synonyma
Emisar
Osoba, která je poslána s určitým úkolem nebo zprávou, zástupce, který jedná jménem někoho jiného. Tento termín může být použit pro různé kontexty, například politické, diplomatické nebo vojenské. Slovo emisar může také označovat osobu, která opustila svou zemi a usadila se v jiném státě, tedy emigranta. V obou případech je však klíčovým prvkem poslání nebo přesunu z jednoho místa na druhé.
Náraz
"náraz" - je to intenzivní a prudký kontakt dvou těles, při kterém dochází k pohybu a přenosu energie. Je to projev silného úderu nebo nárazu, který může mít různé účinky na předměty nebo osoby, na které je vyvíjen. Toto slovo se používá především pro fyzické děje, ale může se také vyskytnout v přeneseném významu, například v souvislosti s emocemi nebo událostmi. V kontextu se jedná o popis významu slova, který vystihuje jeho podstatu a charakteristické znaky.
Vykuchat
Odstranění vnitřních orgánů z těla zvířete nebo části masa z jiného zdroje.
Prohlížet
jedná se o aktivitu, při které se podrobněji prozkoumává nebo zkoumá něco, co je před námi. Může se jednat o prohlížení nějakého předmětu, dokumentu, obrázku nebo například webové stránky. Cílem prohlížení je získat informace, inspiraci nebo se pouze podívat na něco zajímavého.
Provedení
Jedná se o realizaci nebo vykonání určité činnosti, procesu nebo akce. Může se také jednat o přípravu a následné provedení určitého plánu, návrhu nebo projektu. V kontextu může být použito jako synonymum pro uskutečnění nebo realizaci určitého úkolu, akce nebo plánu.
Restaurační
Restaurační je slovo, které se vztahuje k restauracím, hostincům nebo bufetům. Označuje vše, co souvisí s provozováním restaurace, jako jsou jídla, nápoje, personál, interiér, menu, apod. Tento termín se používá k popisu činností, služeb a prostředí spojených s provozováním restaurace. Je to obecný termín, který zahrnuje různé typy stravovacích zařízení a jejich činností. V restauračním kontextu se jedná o všechny aspekty, které jsou spojené s poskytováním stravovacích služeb.