Milice

Význam slova: Milice je označení pro ozbrojené sbory, které mají za úkol udržovat pořádek a bezpečnost ve společnosti. Jedná se o speciální policejní jednotky, které mají širší pravomoci než běžní policisté a jsou vybaveny vojenskou výzbrojí. Milice se často využívá při řešení krizových situací, jako jsou nepokoje, teroristické útoky nebo při ochraně důležitých objektů. Jejich činnost je podřízena vládě a jsou pověřeny ochranou státního zájmu. V některých zemích může být milice také součástí armády a plnit vojenské úkoly.

Synonyma: vojsko, garda, sbory, oddíly, vojáci, prapor, armáda, ozbrojenci, jednotky, milíři

Hovorově: policejní jednotka, strážci pořádku, hlídači města, ostraha, bezpečnostní sbor, strážci zákona

Další synonyma

Zpustošený

slovo znamená poškozený, zdevastovaný nebo zničený. Je to stav, kdy něco nebo nějaké místo je způsobeno velkým nebo násilným poškozením, které zanechává chaos a zmar. Výraz může být použit pro popis přírodních katastrof, válečných konfliktů nebo i pro popis zanedbaných a opuštěných míst. Je to stav, kdy je něco výrazně poškozeného nebo zničeného a není schopné plnit svůj účel.

Kyj

Předmět s dlouhým, tlustým a tupým ostřím, sloužící jako zbraň nebo nástroj. Může být vyroben z kovu, dřeva nebo kamene. Používá se k boji, lovu nebo jako podpůrný prostředek při chůzi. Holí je dlouhá tyč s rukojetí, která slouží jako opora při chůzi nebo k odrazu při skocích. Loket je část těla mezi ramenem a zápěstím, která umožňuje pohyb paže a zároveň slouží jako opěrka pro nosení předmětů.

Křivit

Ohýbat, zlomit, deformovat, přetáčet, prohýbat, měnit tvar nebo směr.

Vášeň

Vášeň je silné a intenzivní přitažlivé pouto, které se projevuje láska a touha po něčem nebo někom. Je to silný prožitek, který může být spojen s velkou žárlivostí a posedlostí. Vášeň může být pro někoho hnací silou, ale také přinášet nebezpečí a nepříjemné pocity.

Nafoukanost

sebevědomí, pýcha, nadutost, arogance, namyšlenost.

Kulinární

Označuje vše, co souvisí s přípravou jídla a nápojů, jako jsou recepty, techniky vaření, používané suroviny a nástroje. Zahrnuje také gastronomické znalosti a dovednosti týkající se kuchyně a stravování.