Nepatrnost

Význam slova: Nepatrnost znamená nedostatečnou výraznost nebo jasnost, nezřetelnost nebo nejasnost, která může vést k nepochopení nebo nesprávné interpretaci. Toto slovo se používá zejména v kontextu popisu něčeho, co není dobře viditelné, slyšitelné nebo rozpoznatelné.

Synonyma: miniaturnost, neznačnost, nepatrnost, malichernost, nepostřehnutelnost, skromnost, neznatelnost, drobnost, mizivost, nenápadnost

Hovorově: nezdárnost, neodbornost, nezřetelnost, neobratnost, neznalost, nedbalost

Další synonyma

Značkovat

Označit nebo identifikovat určitý předmět, osobu nebo místo prostřednictvím značky nebo symbolu. Toto slovo se také používá v obchodním světě, kde znamená stanovit cenu zboží s určitou marží.

Vstát

Probuzení z fyzického spánku nebo přechod z ležící do stojící polohy. V přeneseném smyslu také může znamenat začít jednat nebo se postavit na nohy po nějaké situaci nebo problému.

Zabedněný

Slovo "zabedněný" znamená, že je něco uzavřené, například zamčené dveře nebo okno. Toto slovo se používá pro popis objektů, které jsou uzavřené nebo zabezpečené před přístupem.

Instalace

Instalace je proces, při kterém se něco nového umisťuje, připojuje nebo přidává k existujícímu systému nebo zařízení. Může se jednat o nainstalování nového softwaru na počítači, připojení nového zařízení k síti nebo instalaci nového zařízení do budovy. Příkladem může být instalace nového operačního systému na počítači nebo instalace nového vodovodního potrubí v domě.

Neprůzračný

slovo označuje stav, kdy není možné vidět přes něco nebo něco je zakryto, nepřehledné. Může se také používat v přeneseném smyslu pro něco nejasného, neproniknutelného. V kontextu může být použito pro popis situace, kdy je něco nejasné nebo nepřehledné.

Restaurační

Restaurační je slovo, které se vztahuje k restauracím, hostincům nebo bufetům. Označuje vše, co souvisí s provozováním restaurace, jako jsou jídla, nápoje, personál, interiér, menu, apod. Tento termín se používá k popisu činností, služeb a prostředí spojených s provozováním restaurace. Je to obecný termín, který zahrnuje různé typy stravovacích zařízení a jejich činností. V restauračním kontextu se jedná o všechny aspekty, které jsou spojené s poskytováním stravovacích služeb.