Zásobník
Význam slova: Zásobník je kontejner, do kterého lze ukládat předměty, materiály nebo informace pro pozdější použití. Jedná se o prostor určený pro uskladnění zásob, který slouží k udržení dostatečného množství materiálu pro potřeby daného procesu nebo činnosti. Zásobník může být fyzický (např. nádrž na vodu) nebo virtuální (např. paměťový buffer). V kontextu počítačového programování se zásobník používá pro ukládání a vybírání dat nebo instrukcí během provádění algoritmů.
Synonyma: sklad, nádrž, násobník, úložiště, zásoby, spíž, komora, nádoba, sbírka, úložna
Hovorově: sklad, zásoba, úložiště, zásobárna, nádrž, zásobačka
Další synonyma
Jihnout
Couvat, ustoupit, pohnout se z místa. Slovo jihnout znamená pohyb z místa nebo z místa, kde se nacházíte. Používá se při popisu pohybu člověka nebo zvířete, kdy se pohybují z místa na jiné místo. Může také znamenat změnu směru nebo postavení. Jihnout se může použít v různých situacích, například při popisu pohybu při tanci, při sportovních aktivitách nebo při běžných denních činnostech.
Nalupat
udělat násilí, případně způsobit bolest nebo zranění, často se jedná o násilný útok nebo úder. Nalupat znamená praštit nebo narazit, což může být vyjádřeno fyzickým činem nebo slovně. Je to výraz, který se často používá v souvislosti s agresivním jednáním nebo násilím.
Genealogie
Popis předků a jejich dědičných vztahů v rámci jedné rodiny nebo rodu.
Zpuchnout
zvětšit objem něčeho napuštěním vzduchu nebo jiné látky.
Pejorativum
PEJORATIVUM (dehonestace, znehodnocení).
Ingredience
Ingredience je označení pro suroviny nebo komponenty, které se používají při výrobě jídla, nápojů nebo kosmetiky. Jsou to látky, které tvoří základ produktu a dávají mu jeho charakteristické vlastnosti. Ingredience mohou být přírodní nebo umělé a jejich správné složení a poměr je klíčový pro dosažení požadovaného výsledku. V gastronomii se také používá termín ingredience pro označení surovin, které jsou potřebné k přípravě pokrmu. Popis slova ingredience v kontextu označuje suroviny nebo komponenty, které jsou potřebné k výrobě produktu a určují jeho charakteristické vlastnosti.