Peciválský
Význam slova: Slovo "peciválský" se používá pro označení něčeho sladkého, typicky pečiva nebo dortu. Je spojeno s pojmem "pecivál", což je osoba, která má ráda sladké dezerty. V přeneseném smyslu může být použito pro označení něčeho výjimečného, luxusního nebo dokonalého.
Synonyma: pečivý, sladký, dortový, cukrový, koláčový, zákuskový, linecký, moučníkový, moučný, oblátkový
Hovorově: kynutý, pečivatý, pečiválský, chlebový, buchtový, koláčový
Další synonyma
Trápit se
Popis slova, který označuje stav, kdy člověk prožívá duševní nebo fyzické utrpení, bolest nebo nepříjemné pocity. Mohou to být i dlouhodobé a těžké zážitky, které způsobují trvalé narušení psychického nebo fyzického zdraví. Trápení se může projevovat různými způsoby, například neklidem, úzkostí, depresí nebo bolestí.
Bleptat
Štěbetat, mňoukat, vydávat jemné zvuky podobné blekotání.
Insultace
Jedná se o činnost, při které dochází k urážení, ponižování nebo osočování druhé osoby.
Běhna
Slovní spojení \"běhna\" se používá pro popis rychlého pohybu, běhu nebo sprintu. Slovo může být použito k vyjádření činnosti ubíhání nebo sprintování, například v závodech nebo při sportovních aktivitách. V kontextu se používá pro popis rychlosti a pohybu, který je charakteristický pro běh.
Genitálie
Anatomické struktury, které jsou součástí pohlavního systému a slouží k reprodukci. Jsou rozděleny na vnější (penis, varlata, vulva) a vnitřní (děloha, vejcovody, vaječníky). V mužském těle jsou genitálie také zodpovědné za produkci spermatu, u žen slouží k přijímání spermatu a vývoji plodu. Genitálie jsou důležitou součástí reprodukčního cyklu a sexuálního života člověka.
Burzián
"burzián" je označení pro druh obilí, konkrétně pro pšenici. Je to jedno z nejvýznamnějších zrnin v celosvětovém zemědělství, používané pro výrobu chleba, těstovin, mouky a dalších potravin. Původně se jednalo o divoce rostoucí rostlinu, která byla později domestikována a vylepšena pro lepší vlastnosti. V současné době existuje mnoho různých odrůd burziánu, které se liší vlastnostmi jako velikost zrna, obsah lepku, odolnost vůči chorobám apod.