Roztroušený

Význam slova: ROZTROUŠENÝ - Označuje stav, kdy je něco rozptýleno nebo rozšířeno po různých místech. Může se také používat pro vyjádření nedostatku soustředění nebo pozornosti. Tento termín se také používá v lékařském kontextu pro popis nemoci, kdy jsou určité příznaky rozprostřeny po celém těle.

Synonyma: rozptýlený, rozptylený, rozšířený, šířený, rozestoupený, rozmístěný, rozsáhlý, rozložený, rozprostřený, rozmělněný

Hovorově: roztříštěný, zmatený, rozháraný, roztěkaný, rozptýlený, zapomenutý

Další synonyma

Oponent

Osoba, se kterou soutěžíme nebo bojujeme o stejný cíl nebo pozici. Je to náš soupeř nebo rival, s kterým se snažíme překonat a zvítězit nad ním. Oponent může být také někdo, kdo nám v našem úsilí brání a stojí nám v cestě k dosažení našeho cíle. Je to člověk, se kterým jsme v přímé konkurenci a musíme být připraveni na jeho reakce a taktiky.

Nemravný

Slovo \"nemravný\" znamená neuctivý, nezdvořilý. Je to slovo, které se používá pro popis chování člověka, který se nechová slušně a neúctivě vůči ostatním. Nemravnost je spojena s nedostatkem morálních zásad a respektu k druhým. Toto slovo může být použito v různých situacích, například k popisu nevhodného chování, neúctivého jednání nebo nezdvořilého projevu. Většinou se jedná o negativní vlastnost, která není přijatelná ve společnosti.

Ztlumit

Snížit intenzitu zvuku nebo jiného vjemu; odstranit intenzitu nebo sílu.

Vzedmutý

slovo, které popisuje něco, co se zvedne nebo vznikne v důsledku silného vzplanutí nebo vyburcování.

Pravomoc

Pravomoc je právo nebo oprávnění vykonávat určité činnosti nebo rozhodovat v určité oblasti. Je to moc, která je udělena někomu, kdo má pravomoc jednat nebo rozhodovat jménem někoho jiného. Pravomoc může být například udělena politikům, úředníkům nebo soudcům. Je to důležitý pojem v právu a politice, který určuje rozdělení moci a odpovědností v rámci společnosti.

Delikatesa

Slovo "delikatesa" označuje něco vynikajícího, luxusního a kulinářsky výjimečného. Jedná se o pochoutku, která je typická pro gurmánskou kuchyni a často se jedná o vzácné a drahé ingredience. Tento termín se používá pro označení jídla, které je výjimečné svým chutí, kvalitou a exkluzivitou. V gastronomii se také často používá pro označení specialit, které jsou připravovány z neobvyklých surovin nebo s využitím speciálních technik vaření. Výraz "delikatesa" může být také použit pro označení něčeho jemného, křehkého a výjimečného.